Курс по PHP и MySQL

Курс по разработване на сайт с PHP и MySQL

Имате желание да се научите да създавате сайтове и това да се превърне в професия или професионално хоби? За тази цел е необходимо да получите необходимото качествено обучение. Компютърно образователен център “Progress” организира курс по разработване на сайт с PHP и MySQL за начинаещи и напреднали.

Какво представлява PHP

PHP е скриптов език за програмиране. Той е проектиран за изпълнение върху сървър. Също така може да се използва като език за програмиране с общо предназначение. PHP е сред най-популярните езици за програмиране в света, а неговата популярност постоянно се разраства. PHP се разпространява свободно в Интернет пространството, поради което е изключително успешен в създаването на Web-сървър, базиран на свободни продукти. Този популярен скриптов език предлага различни функции за работа с разнообразни системи за управление на база данни, като MySQL.

Нашите професионални лектори ще ви научат да изграждате сървърно базирани приложения, които имат функциите да управляват бази данни, да изпращат имейли, управляват потребителски сесии и динамично генерират страници в създадения от вас сайт.

Какво представлява MySQL

MySQL е свободна релационна система за управление на база данни и представлява решение за малки и средни приложения. Може да се използва универсално. MySQL се използва като сървър, към който се обръщат локални или дистанционни клиенти, но въпреки това, разпределението включва библиотека на вътрешния сървър, който дава възможност да вмества  MySQL в автономни програми. MySQL е система, чрез която информацията на даден сайт се представя във вид на свързани помежду си таблици и данни, подобни на Excel страниците.

Тъй като управлението на база данни представлява основна сървърна функция, е необходимо да усвоите управлението им, без да има някакви непознати елементи за вас в тази сфера. Така, ще може да свързвате PHP и MySql бази данни в една апликация.

Какво представлява SQL

SQL е специален език за управление на система за база данни. С него може да се изтриват и създават таблици, да се попълват или изтриват колони с данни и редове. SQL дава възможност да се оформят заявки за извличане на нови таблици с генерализирани данни от базови таблици

Цел на курса:

Курсистите да се запознаят с основите на уеб програмирането и със спецификите на скриптовия език PHP. По време на обучението се набляга на ефективна работа с база данни. Ще се научите как да използвате разни похвати в разработването на един уеб сайт.

Курсът е предназначен както за начинаещи в програмирането, така и за онези, които имат начални знания и базово познание на HTML.

Обучението се провежда в малка група, ограничена до 6 курсиста, с цел повече индивидуално внимание на лектора към обучаващите се по време на практически задания.

Продължителност на курса:

Курсът се провежда в рамките на 3 месеца и включва 108 учебни часа, като занятията се провеждат два пъти в седмицата.

Записване:

За участие в курса е необходимо в рамките на 3 дни преди старта на учебните занятие да се направи записване в административния офис на Компютърно образователния център “Напредък” на площад Славейков №11. При записването се заплаща първата вноска за курса на обучение (може и по банков път).

Всеки курсист има право да използва собствен лаптоп или служебен. За всеки, който няма такава възможност Центърът осигурява служебни лаптопи.

В края на обучението, след успешно полагане на финалния тест се издава официален Сертификат.

 

В момента има 56  гости и няма потребители и в сайта

Виртуален Офис София

SFbBox by

Контакти

office@bg-trust.com

гр. София, жк. Младост-3,

бул. Александър Малинов 51 ,

Бизнес център "КРИТ"